Lukáš Kunt zahájil Český pohár horských kol druhým místem

30. 04. 2013 Cyklistika foto: 1 « zpět

Jičín - V sobotu 27. dubna se jel zahajovací závod Českého poháru horských kol v Teplicích. Lázeňské město Teplice přivítalo závodníky chladným počasím a po nočním dešti byla trať, která je zde zasazena do krásného prostředí lázeňského parku, ještě náročnější než obvykle.

Jako první se na start postavil jičínský Lukáš Kunt (REMERX MERIDA team Kolín) a dokázal, že patří mezi českou špičku nejen na silnici, ale i v MTB. Celý závod v kategorii kadetů se pohyboval na špici závodu, v posledním kole pak čelil útoku polského reprezentanta Helty. Toho využil třetí Matěj Průdek a malý náskok 7 vteřin si dovezl do cíle. Lukáš Kunt si pak ve spurtu s přehledem poradil s polským závodníkem a po skvělém výkonu si dojel v konkurenci 60 závodníků pro druhé místo. "Do terénu jsem vjížděl na 5. místě, ale v kopcích jsem se cítil skvěle a hned jsem se dotáhl na špici závodu. V posledním kole to bylo s polským závodníkem v každé zatáčce na lokty, jsem rád, že jsem ho udržel za sebou, ale Matěj toho využil a malinko mi cuknul. Moc jsem toho na biku zatím neodtrénoval a trochu techniky mi v závěru chybělo. Soustředím se spíš na silnici a o nadcházejícím víkendu mě čeká první letošní etapový závod, na ten se fakt těším, má tam být 170 závodníků z celé Evropy," řekl v cíli Lukáš Kunt. Jako 24. dojel do cíle bělohradský Martin Šubr (CARLA KUPKOLO).

Jako druhý jičínský závodník se na start postavil junior Václav Vomáčko (REMERX MERIDA team Kolín). Vašek výborně odstartoval, v prvním kole se pohyboval na 10. místě, ale technická závada na kole a její následná oprava v mechanickém depu ho odsunuly na poslední místo. Vašek pak stíhací jízdou dokázal předjet spoustu soupeřů a závod dokončil na 27. místě.

V kategorii ženy elite se na start postavila Vendula Kuntová (REMERX MERIDA team Kolín). Té se závod nevydařil zcela podle představ. Ze začátku jezdila ve skupině bojující o třetí místo, ale pak na ni dolehla náročná příprava a propadla se na konečné 10. místo.

V kategorii muži elite startoval Vít Řehák (REMERX MERIDA team Kolín). I tomu se start vydařil, první kolo jel na výborném 7. místě, ale v jedné z prudkých zatáček "svlékl galusku" a po následné opravě to nakonec stačilo na 13. místo v kategorii muži U23. (km)

Lukáš Kunt se sestrou Vendulou v cíli závodu. Foto: M. Kunt

foto