Junior Vašek Vomáčko čtvrtý na pražském silničním kritériu

06. 05. 2013 Cyklistika foto: 2 « zpět

Jičín - Na prvomájové odpoledne se konal další závod Českého poháru v silniční cyklistice, který tentokráte zavedl závodníky na okruh v Horních Měcholupech.

Na startu se sešla skoro padesátka juniorů, kteří kilometr dlouhý okruh absolvovali 40x. Každé páté kolo bylo bodovací, vítěz spurtu si započítal 5 bodů, druhý 3, třetí 2 a čtvrtý 1 bod.

Vašek Vomáčko si opět pohlídal první bodovaný spurt a odnesl si z něj 5 bodů. Z pěti letošních kritérií stejným způsobem vyhrál čtyři první bodované spurty. Až do poloviny pražského závodu sbíral body v každém spurtu a vedl průběžné hodnocení. Poté si ale hlavní skupina nechala odjet Jan Rajcharta, který si rychle vytvořil přibližně půlminutový náskok a udržel jej až do cíle. Vašek se propadl na druhé místo a postupně kvůli křečím přestal sbírat body. Na druhém místě vydržel až do závěrečného spurtu, kde nakonec přišel i o umístění na stupních vítězů a propadl se na čtvrtou, nepopulární bramborovou příčku.

I přes nevydařený konec závodu může být Vašek spokojen s předvedeným výkonem. V průběžném pořadí klasifikace Českého poháru se posunul na skvělé 5. místo. (vv)

Foto: V. Vomáčko st.

foto

foto