Weber Jičínská 50 klepe na dveře

20. 05. 2013 Cyklistika foto: 1 « zpět

Jičín - Termín konání již 8. ročníku jičínského bikového závodu se rychle blíží. Weber Jičínská 50 se pojede v sobotu 1. června a pro letošek lehce upravená trasa povede severním okolím Jičína.

Účastníci projedou atraktivními místy, jako je radnice v Železnici, zříceniny hradů Bradlec a Kumburk. Parádní cestičky pro bikování nabízí jižní svah Tábora. Pro méně trénované je připravena FIT trasa dlouhá 25 km, která je určena i pro mládežníky od zhruba 12 let.

Start i cíl je situován na Lidické náměstí, které bude doslova plné sportu. Pro nejmenší jsou připravené závody na odrážedlech na okruhu ve středu náměstí, skutečnou lahůdkou pak bude FABIO Produkt kritérium, které na náměstí uzavře celý sportovní den.

Letos bude závod zajímavý i přímým přenosem na velkoplošnou LED obrazovku umístěnou na Lidickém náměstí. Záběry se budou přenášet z pěti míst na trase závodu a jednoho stanoviště.

S pořádáním závodu je spojena uzávěrka hlavní silnice vedoucí přes Lidické náměstí. Pořadatelé žádají účastníky provozu, aby důrazně dodržovali dopravní značení. Zároveň děkují za vstřícné chování a omlouvají se za jisté dopravní omezení. Petr Kordík, ředitel závodu

Více o závodu na stránkách jicinska50.cz

foto