Vendula Kuntová na Světovém poháru horských kol

28. 05. 2013 Cyklistika foto: 1 « zpět

Jičín - Po náročné a dlouhé přípravě se devatenáctiletá jičínská cyklistka Vendula Kuntová (REMERX MERIDA TEAM Kolín) postavila v sobotu 18. května na start nejvyšší světové soutěže - Světového poháru horských kol v německém Albstadtu.

Vendula závodí druhým rokem v kategorii ženy U23, což znamená děvčata ve věku 18-22 let, a i letos je v této kategorii velká světová konkurence. Ženy U23 jely závod na 4 kola a po předchozím dešti byla trať opravdu technicky náročná, prudké výjezdy se střídaly s těžkými sjezdy plnými kořenů a uměle vytvořených skoků a skalek. Vendula se celý závod dostávala do tempa a zejména v posledním kole doslova letěla. V cíli to nakonec dalo na celkové 23. místo. "Dnes to na víc nebylo, fakt jsem se rozjela až v posledním kole. V týdnu mě čeká maturita a pak už se těším na SP do Nového Města na Moravě," řekla Vendula v cíli závodu.

O týden později, v sobotu 25. května, se jel již druhý díl Světového poháru horských kol, tentokrát v Novém Městě na Moravě. Na startu kategorie ženy U23 opět nechyběla jičínská Vendula Kuntová. Po solidním výkonu protnula cílovou pásku na 28. místě. "Dneska se mi nejelo úplně ideálně, ale zdejší trať, a hlavně diváci jsou super, je to radost tady závodit," okomentovala svůj druhý letošní závod Světového poháru XCO unavená Vendula. (km)

Foto: M. Kunt

foto