Weber Jičínská 50 startuje v sobotu

28. 05. 2013 Cyklistika « zpět

Jičín - Osmý ročník jičínského bikového závodu Weber Jičínská 50 bude slavnostně odstartován v sobotu 1. června v 11 hodin z Lidického náměstí. Startovní "výstřel" zařídí starosta Jiří Liška.

Pořadatelé již evidují přes 250 předem přihlášených závodníků a podle zkušeností z let minulých lze očekávat peloton čítající 400 závodníků. Mezi zajímavé osobnosti lze jistě zařadit hokejistu Jaroslava Nedvěda, výborného silničáře Jana Hrušku či elitního bikera Michal Bubílka.

Závod je určen hlavně sportovcům a hobby sportovcům. Trať na 50 km je určená pro sportovce a již zkušenější bikery a fit trasa 25 km je vhodná pro mládež a rekreační jezdce. Pro děti ve věku 4-11 let jsou připraveny dětské závody na Lidickém náměstí. I mladší závodníci na odstrkovadlech mají své závody připravené.

Přihlásit se do závodu je možné ještě v pátek od 19 do 20 hodin či v sobotu od 8 do 10.30 ve Fit clubu na Lidickém náměstí. Potřeba je pouze cyklistická přilba a funkční kolo. Další info o závodě na www.jicinska50.cz.

Zajímavostí letošního závodu bude i velká LED obrazovka, na které bude k vidění vše zajímavé přímo z trasy. Parádní tečkou celého sportovního dne pak bude FABIO produkt kritérium, které začne okolo 15.30.

Upozorňujeme na uzavírku komunikace procházející Lidickým náměstím. Na objízdné trase, prosím, respektujte dopravní značení. Petr Kordík

Prohlédnout stránky jicinska50.cz