Blátivá WEBER Jičínská 50 v cíli

04. 06. 2013 Cyklistika foto: 3 « zpět

Jičín - Peloton téměř tří set bikerů v sobotu naplnil Lidické náměstí, odkud startoval 8. ročník MTB závodu WEBER Jičínská 50. I přes velmi nepříznivé počasí se závodilo naplno. Někdo bojoval se soupeři, někdo víc sám se sebou. Za sucha krásně jezdivé úseky se vlivem týden trvajících dešťů staly rozbahněnými potoky. I přesto byly vidět parádní sportovní výkony.

Drtivě ovládl WEBER Jičínskou 50 Michal Bubílek z týmu Kellys Bike Ranch. Vyhrál postupně jak rychlostní prémii VODA, TOPENÍ KAIZLER v Železnici a vrchařskou AUTO Srb na Bradleci, tak i poslední DMA vrchařskou prémii na Táboře. Až na Tábor mu zdárně sekundoval Jan Jobánek z EP ENERGY Merida Biking Teamu. Znalost z loňského ročníku zde však Bubílek zúročil a v technických pasážích Jobánkovi odjel a vybudovaný náskok udržel až do cíle. Na třetím místě skončil Martin Splítek (IVAR CS - Author Team) a čtvrtý byl Jan Hruška (TOYOTA Dolák). Mezi ženami si nejlépe vedla Marcela Prskavcová (SIX MONKEYS).

Trasu 25 km stejně jako v loňském ročníku ovládl František Vágenknecht (Bakako Nová Paka).

Michal Bubílek si suverénně vedl i ve FABIO PRODUKT kritériu, které je závodem po závodě. Nenechal promočené diváky na pochybách, kdo je králem sobotního dne. Diváci si vychutnávali sportovní akci i díky velkoplošné obrazovce, na které bylo možno sledovat závodníky přímo z kamer na trati, tak i detailní kamery přímo v prostotu startu a cíle. I přes extrémní počasí byla překvapivá hojná účast dětí na dětských závodech.

Další akcí, kterou FIT CLUB Jičín pořádá, je MTB seriál Jičínský WEBER CUP, jehož druhé dějství se koná 19. června na Těšíně. Dále se blíží 8. ročník WEBER Dřevěnického triatlonu, který se uskuteční v polovině července. Petr Kordík

Foto: Martin Foff

foto

foto

foto