Fišnar první před dvěma Pačáky na bikemaratonu Krkonošák

10. 06. 2013 Cyklistika foto: 1 « zpět

Lomnice n/P - Se startem a cílem na náměstí v Lomnici nad Popelkou se druhou červnovou sobotu uskutečnil maraton horských kol vedoucí v krásné podkrkonošské krajině v okolí Tábora a Kozákova.

Náročnost závodu - prochází často náročnými technickými traily (stezkami) a zahrnuje pouze minimum asfaltových přejezdů - zvýšily silné průtrže mračen a následně rozmoklá a značně blátivá trať. Naštěstí pravidelně závodící bikeři již jsou na tyto podmínky zvyklí. Silné průtrže a další již zmiňovaná obtížnost trasy způsobily značný úbytek počtu startujících, ať již pro technické problémy nebo z důvodu časových limitů.

Hlavní závod na 84 km s převýšením 2048 m bez rozdílu kategorií vyhrál v čase 4:13:22 Jan Fišnar, startující tentokrát za Kolokrám, následovaný dvěma Pačáky - Tomášem Vagenknechtem, závodícím za Bakako, a Danielem Polmanem (lidé&HORY Duratec). Ten skončil v kategorii 30-39 let druhý za o rok mladším Fišnarem.

Kratší, 44 km dlouhou trasu s převýšením 1030 m zvládl nejrychleji Marek Müller (KAH Vrchlabí) za 2:00:38. V nejkratším závodě na 24 km se stal absolutním vítězem, s dvouminutovým rozdílem, v čase 1:03:45 František Vagenknecht, startující stejně jako jeho bratr za Bakako Nová Paka. (bas)

Foto: Petr Novák

foto