Cyklista Vašek Vomáčko vede silniční Český pohár

11. 06. 2013 Cyklistika « zpět

Jičín - V sobotu 8. června pokračoval seriál Českého poháru mládeže v silniční cyklistice hromadným závodem ve Strmilově. Závodilo se na okruhu dlouhém 17,5 kilometru, který junioři absolvovali šestkrát, celkem tedy ujeli 105 km. Na start se postavila kompletní česká špička.

Jičínský závodník Vašek Vomáčko (Remerx-Merida Kolín) se již od začátku závodu pohyboval na špici, kde aktivně pracoval a snažil se několikrát odjet hlavnímu poli. V polovině závodu se zrodil rozhodující pětičlenný únik, ve kterém nechyběl ani Vašek. Skupina uprchlíků postupně zvyšovala náskok před pelotonem a v předposledním kole z ní odpadli dva závodníci, kteří nevydrželi rychlé tempo. Náskok skupinky se postupně zvyšoval, a tak trojice závodníků společně dorazila až do cílové rovinky, kde ve spurtu s přibližně pětimetrovým náskokem zvítězil Vašek Vomáčko.

Vítězství v závodu Českého poháru je zatím největším úspěchem mladého jičínského závodníka, který se po devíti závodech posunul do vedení průběžného pořadí Českého poháru.

Dalším Vaškovým silničním závodem bude Mistrovství ČR ve slovenské Dubnici nad Váhom, které se koná 20. až 23. června.

Další jičínský závodník Lukáš Kunt měl skvěle rozjetý závod kategorie kadetů, bohužel ve spurtu o druhé místo těsně před ním spadl jeden ze závodníků a připravil ho tak o pódiové umístění. Lukáš skončil na šestém místě. (vv)