Bikeři z regionu byli na MČR v bikemaratonu vidět

18. 06. 2013 Cyklistika « zpět

Jablonné - Za pěkného počasí se třetí červnovou sobotu konal závod horských kol Malevil Cup pořádaný v Jablonném v Podještědí.

Krásná lokalita Lužických hor přilákala na start kompletní českou maratonskou špičku. Na nejdelší trase 100 km se totiž bojovalo o mistrovské tituly v kategoriích muži elite, ženy elite, muži hobby 19-29 let, muži masters 30-39 let a muži masters II 40-49 let. Roli favorita s přehledem potvrdil Kristián Hynek, který si na této trati loni dojel pro evropské zlato. Cílem projel nový mistr republiky, jezdící v barvách italského týmu Elettroveneta Corratec, v čase 3:55:38. Na druhém a třetím místě dojeli s odstupem přes dvě a půl minuty Pavel Boudný a Matouš Ulman, oba z týmu Česká spořitelna - Specialized.

Velmi slušně zajeli i bikeři z našeho regionu. Do "top ten" ve svých kategoriích se dostali Pačáci: celkově 27. (4. v kat. muži hobby) Tomáš Vagenknecht (BAKAKO Nová Paka), 28. (7. v kat. masters 30-39) Daniel Polman (lidé&HORY Duratec). 36. (6. v kat. muži hobby) byl Lomničák Ondřej Mikule (Cyklo ski J. Žitník). Skvělý výkon předvedl i jičínský Štěpán Trmata z týmu Alltraining.cz Lawi, který skončil na celkovém 34. místě (11. v kat. Masters 30-39). Lucie Vlášková z Lomnice n/P (Kellys Bikeranch Team) dojela v elitní kategorii žen 10. se ztrátou necelých 37 minut na mistryni ČR Irenu Berkovou z týmu Amenity Extrem Sport Team. (bas)