Cyklista Vašek Vomáčko znovu vede Český pohár

08. 07. 2013 Cyklistika foto: 3 « zpět

Jičín - Junior Vašek Vomáčko (Remerx-Merida Team Kolín) o posledním červnovém víkendu potvrdil svoji skvělou formu ve dvou závodech Českého poháru.

V sobotu 29. června vyhrál kritérium Českého poháru v Jablonci nad Nisou. Závod se konal na 1950 metrů dlouhém asfaltovém okruhu lyžařského areálu Břízky. Pro kategorii juniorů byl vypsán závod na 40 minut plus jedno kolo. Průjezdy byly bodovány dvěma a jedním bodem, každý třetí okruh si závodníci rozdělili 5, 3, 2 a 1 bod. Vašek vyhrál tři velké spurty, jednou byl druhý a také sbíral body v průjezdech. Celkem nasbíral 22 bodů. Další místní závodník, Jiří Šorm z Nové Paky, vybojoval pěkné třetí místo v kategorii kadetů.

Hned druhý den se závodníci přesunuli do Dobrovice, kde je čekal hromadný závod jednotlivců na 106 km. Vašek si hlídal hlavní protivníky, čtyřikrát se dostal do úniku, všechny ale byly dojety hlavním polem. Do cíle dorazila hlavní skupina pohromadě, a tak se spurtovalo. Vašek najížděl do cílové rovinky na čtvrtém místě a ve spurtu vybojoval druhé místo, nestačil jenom na Jakuba Honzíka z Johnson Controls Mladá Boleslav.

Vašek si tak udržel první místo v průběžném pořadí Českého poháru juniorů, a řekl si tak o reprezentační nominaci na etapový závod GP General Patton a Mistrovství Evropy konané v Olomouci příští týden. (vv)

Foto: V. Vomáčko st.

foto

foto

foto