Lukáš Kunt vybojoval na mistrovství České republiky tři medaile

06. 08. 2013 Cyklistika « zpět

Jičín - V minulém týdnu se v Českých Budějovicích konalo Mistrovství České republiky v silniční cyklistice. Jičínský cyklista Lukáš Kunt (REMERX MERIDA TEAM Kolín), závodící v kategorii kadetů, opět prokázal svoji vysokou výkonnost.

Jako první se jela časovka jednotlivců na 20,5 km a na start se postavilo 65 závodníků. Lukáš již na trati dokazoval, že časovka je jeho parádní disciplína. Rychlost jeho bicyklu byla neustále více než 45 km/h a již po 5 kilometrech dojel jednoho ze soupeřů o jednu minutu. V cíli měl čas 27:33, což znamenalo průběžné vedení a průměrnou rychlost 44,7 km/h. Nakonec se před Lukáše Kunta dostal favorizovaný Lukáš Slavík, třetí příčku pak obsadil Michal Brázda. Lukáš Kunt tak vybojoval skvělé 2. místo. "Jelo se mi docela dobře, jen cestou na obrátku zlobil boční vítr. Zpátky už to byl neskutečný fofr. Jsem opravdu moc spokojený," řekl Lukáš v cíli časovky.

Ve čtvrtek se pak jela časovka 4členných družstev a Lukáš Kunt se dohodl s týmem MAPEI CYKLO Kaňkovský a jel časovku s tímto týmem. Zde bylo favorizováno družstvo KOVO Praha, které nakonec i vyhrálo. Tým MAPEI k favoritům nepatřil, přece jen byl velký výkonnostní rozdíl mezi jednotlivými závodníky. Kluci však opravdu zabojovali a dosáhli na stříbrné medaile. "Nečekali jsme to tak dobře, ale kluci jeli neskutečně pěkně, ač spolu jeli poprvé. Vypadalo to, jako když spolu trénují každý den. Stříbro je bomba," řekl po časovce team manager MAPEI Jirka Kaňkovský.

Jako poslední z mistrovských závodů se jel silniční závod na 80 km. Závod poznamenalo úmorné vedro (37 °C ve stínu) a trať s malým převýšením. I tak ale proběhla spousta nástupů a úniků, ale žádný z nich nevedl ke kýženému výsledku. Ostré tempo v druhé polovině závodu udělalo své, a tak se z původních 64 závodníků stala 20členná skupina. Rozhodovalo se až ve spurtu, a ten se nejlépe povedl Josefu Bařtipánovi. Lukáš Kunt skončil po foto finiši na velice pěkném 3. místě. "Zkoušeli jsme ujet hned několikrát, ale na této trati je skupina hodně silná a žádný únik se nepovedlo dotáhnout do konce. Za výsledek spurtu jsem opravdu rád," řekl majitel již třetí medaile z MČR Lukáš Kunt. (mk)