Dan Polman druhý v sérii závodů MarathonMan Europe

12. 08. 2013 Cyklistika « zpět

Nová Paka - V neděli 4. srpna vyvrcholil závodem v německém Seiffenu mezinárodní seriál maratonů horských kol MarathonMan Europe (MME). Do mezinárodní série jsou zařazeny čtyři prestižní MTB maratony: Rocky Mountain Bike Marathon (Garda Trentino - ITA), Malevil Cup (Jablonné v Podještědí - CZE), Salzkammergut Trophy (Bad Goisern - AUT) a Erzgebirgs-Bike-Marathon (Seiffen - GER). Do celkového pořadí se započítávají nejlepší výsledky ze tří závodů. Letos se této série zúčastnilo 189 mužů a 15 žen z osmi zemí.

Vítězem série se stal český biker Adam Pilčík (Bikestyle.cz), který navázal na vítězství Karla Hartla z roku 2009. Výborného výsledku dosáhl packý biker Daniel Polman, závodící za lidé&HORY Duratec, který si vybojoval vynikající druhé místo. Na třetím místě skončil německý biker Tim Höme (29er Racing Team). Z Česka se mezi desítku nejlepších probojoval ještě Jiří Reeh (High Point - Cyklo Míčka), který skončil v celkovém hodnocení jen těsně za čtvrtým Němcem Torstenem Mützlitzem (Scott Generation) a v Seiffenu si tak dojel pro celkové páté místo v sérii MME.

Dvojnásobnou českou radost přineslo i vyhlášení ženské kategorie, kde na druhém místě skončila Hana Kolářová (Scott - Mio MTB Racing Team) a třetí místo získala Lucie Vlášková (Kellys Bike Ranch Team), která v Seiffenu ovládla trasu 100 km. Nejvíce bodů do hodnocení MME nasbírala a vítězství v sérii si připsala Němka Lena Pickelmannová (29er Racing Team).

"Z prvého závodu série v Itálii, kde se jelo už začátkem května, jsem moc bodů nepřivezl. Jelikož netrávím zimní přípravu v teplých krajích, nemám šanci se klukům, co mají touto dobou najeto třikrát tolik co já, rovnat. Bylo mi jasné, že pokud chci uspět v MarathonManu, budu muset odjet i zbývající tři závody bez většího zaváhání a italský závod bude tím, co se v celkovém součtu bude škrtat. Podařil se český Malevil, skvěle mně to jelo na Salzkammergut Trophy a také v Seiffenu jsem byl úplně jinde než před třemi měsíci v Itálii. Po rakouské Salzkammergut Trophy mi bylo jasné, že mám šanci na bednu, která byla takovým mým velkým tajným přáním. Ale konkurence byla velká a na druhé, resp. třetí místo nás bylo asi pět. O konečném pořadí rozhodl až poslední velice napínavý závod v Německu, který mně sedl k mé plné spokojenosti. Měl jsem zde velkou podporu od svých 'holek', které mě při každém průjezdu Seiffenem, byly celkem tři, mohutně povzbuzovaly a tím mě neustále nabíjely. Když člověku podává pití jeho dítě a u toho ho povzbuzuje, jede se prostě líp. Druhého místa v této mezinárodní sérii si moc vážím, je to pro mě jeden z největších úspěchů na bikových závodech, ne-li největší," podělil se o své dojmy packý biker Dan Polman. (bas)