Pačtí bikeři si vedli dobře

26. 08. 2013 Cyklistika « zpět

Nová Paka - V sobotu 17. srpna se jel MTB maraton Okolo Broumova, jehož trasa, jak už to tak většinou bývá, korespondovala s názvem závodu a vedla okolo Broumova.

Po polních a lesních cestách na úbočí hor obklopujících broumovskou kotlinu byly vidět i barvy týmu BAKAKO Nová Paka. Možná šlo o celkově nejvydařenější závod tohoto týmu, neboť hned tři z jeho členů se vešli do první patnáctky. Tomáš Vagenknecht celý závod s přehledem vyhrál v čase 2:11 hodin před druhým Ondřejem Pínou z týmu Vella Cycling a Petrem Tatíčkem z Kellys Bikeranch a snad pocítil trochu zadostiučinění po podivném průběhu Podkrkonošského maratonu, který se konal v Lázních Bělohradě, kdy si někteří jezdci na úkor ostatních trasu poněkud zkrátili.

Jako druhý z Packých dojel do cíle Roman Kolesár na celkovém 10. místě. Roman je novou posilou týmu, a jak je vidět, o žádného zelenáče se nejedná, a tak dobrý výkon hned při premiéře se jistě neobejde bez příspěvku do týmové kasy. Na celkovém 14. místě přijel Vojtěch Vaníček, který konečně chytil formu a s blížícím se koncem sezony snad všechny letošní strasti promění v slasti. Jako čtvrtý do party vyzkoušel plné závodnické nasazení podruhé v sezoně Jirka Bajer a s menším handicapem v podobě obandážovaného kolena obsadil 104. místo. Kromě broumovské kotliny mělo BAKAKO zastoupení i v Hradci Králové na silničním kritériu při Velké ceně města Hradec Králové v pátek 16. srpna.

Lukáš Tříska zde v prestižním a kvalitně obsazeném závodě vydřel 10. místo a hned v neděli 18. srpna vyrazil do Pece pod Sněžkou, kde dojel na 6. místě v Mistrovství Královéhradeckého kraje v cross-country vypsaném na 7 kol po 2000 m. Před blížícím se Be.Maniax 1/2 maratonem, který se 21. září uskuteční v Nové Pace, dává forma novopackých bikerů tušit, že přespolní soupeři to nebudou mít na jejich domácí trati jednoduché. Michal Polák