Bakako Nová Paka se rozloučilo s létem medailově

09. 09. 2013 Cyklistika foto: 1 « zpět

Nová Paka - Poslední prázdninový víkend sice připomněl, že letošní léto už je fakticky pryč, ovšem stále tu je celé září nadupané do posledního víkendu cyklistickými závody.

Jedním ze závodů uzavírajících léto byl i Ještěd Tour Kooperativa, který se konal v sobotu 31. srpna v Liberci v rámci seriálu Kolo pro život. Na trati 56 km se závodu za tým Bakako Nová Paka zúčastnili Tomáš Vagenknecht, Roman Kolesár a Josef Mach. Tomáš Vagenknecht v celkovém pořadí opět dokázal dojet v elitní desítce a ve své kategorii skončil na druhém místě. Roman Kolesár si i ve třetím startu za Bakako vedl hodně dobře a celkově skončil téměř shodně jako minulý týden v Chrudimi na 60. místě, ovšem v kategorii si dost polepšil a bylo z toho 12. místo. Za Romanem pak dorazil do cíle Pepa Mach, který se taky vešel do první stovky (95. místo) a byl 18. v kategorii. Jen kousek před ním dojela při svém prvním startu známá rychlobruslařka K. Erbanová, která skončila druhá mezi ženami.

Celkově závod vyhrál Pavel Boudný z týmu Česká spořitelna - Specialized, který zvítězil potřetí v řadě, jako druhý skončil Ježek (Ivar CS - Author team) a třetí byl Ulman (Česká spořitelna - Specialized). Tomášovu sobotní večerní oslavu medailového výsledku pak přerušil telefon od Jana Fišnara, který měl jet s Ladislavem Ryglem a Janem Matějů v neděli 1. září Krkonošskou 70 MTB v Janských Lázních. Ale právě J. Matějů onemocněl, a tak Tomáš odložil svou třetinku plzničky a v neděli odstartoval s kluky do tohoto závodu tříčlenných hlídek. No a jak už to u neplánovaných akcí zpravidla bývá, vyšlo to parádně a kluci to vyhráli před Hradečáky z HSK a týmem lidé&HORY dalšího Pačáka Dana Polmana. Michal Polák

Foto: M. Fikar

foto