Tomáš Vagenknecht z týmu Bakako Nová Paka úspěšný na Specialized Rallye Sudety

23. 09. 2013 Cyklistika « zpět

Nová Paka - V sobotu 7. září se jel v Teplicích nad Metují nejtěžší maraton horských kol u nás, Specialized Rallye Sudety. Krásné počasí závodníkům zpříjemnilo technicky náročnou trať dlouhou 115 km s převýšením 3300 m.

Z jičínských cyklistů si nejlépe vedl Tomáš Vagenknecht z Bakaka Nová Paka, který v tomto závěrečném závodu Českého poháru v maratonu horských kol obsadil celkové 6. místo. Na 54. místě (22. v kat.) dojel Roman Kolesár a Vojtěch Vaníček byl 112. (35. v kat.). V součtu časů těchto tří závodníků startujících za Bakako Nová Paka z toho bylo 6. místo v kategorii týmů, když za Bakakem skončily například Alltraining.cz nebo Rock Machine Cyklomax.

Závod vyhrál celkový vítěz Českého poháru Jan Jobánek z týmu EP Energy Merida Biking. Následující sobotu 14. září se uskutečnilo poměrně dost akcí, ze kterých si každý biker mohl vybrat tu svoji. V Trutnově se jela Krkonošská pravda, kde startoval Tomáš Vagenknecht. Medailová pravda se ukázala i tady a Tomáš si dojel pro druhé místo na trati 60 km za vítězným Michalem Kaněrou z Ghost Mojekolo.cz. Po delší době si zazávodil i František Vagenknecht a skončil celkově 5. a 2. v kategorii na trati 28 km. Rovněž v sobotu se i přes deštivé počasí a velké množství bláta sešlo na maratonu ve Valticích v rámci seriálu Kolo pro život rekordních 2500 závodníků, mezi kterými nechyběl Jaromír Vaníček a dojel na 10. místě v kategorii. Vyhrál opět Pavel Boudný z týmu Specialized Česká spořitelna, a to už počtvrté za sebou.

V Jinolicích se pak konal 5. ročník orientačního závodu na kole BOZK, který ovládl domácí místoznalec Aleš Bílek (Cyklopoint Jičín) před hostujícím místoznalcem Pavlem Kohoutem a třetí skončil Martin Polák (oba Bakako Nová Paka). Mezi ženami se nejlíp zorientovala Katka Pourová před Kristýnou Halířovou.

V neděli 15. září jel Tomáš Vagenknecht zúročit vrcholící formu na RWE Okoloprahy, kde skončil celkově šestý a vyhrál svoji kategorii, když před ním skončili pouze držitelé elitní UCI licence. Michal Polák