Junior Vomáčko dvakrát třetí na pohárových závodech v Praze

24. 09. 2013 Cyklistika « zpět

Jičín - Mladý jičínský cyklista se o uplynulém víkendu zúčastnil dvou klání Českého poháru v silniční cyklistice. Oba závody se konaly v Praze na Strahově. V sobotu byla na pořadu časovka na 12,5 km. Technická trať se spoustou zatáček se nacházela v okolí strahovského stadionu a závodníci ji absolvovali celkem třikrát. Vašek startoval jako poslední a měl smůlu, protože po průjezdu prvního kola mu začalo pršet. I přes tuto nevýhodu dosáhl 3. nejlepšího času.

Na neděli připravili organizátoři hromadný závod na stejné trati s celkovou délkou 55 km. Vašek za to "vzal" hned po startu a celé první kolo byl v sólovém úniku, než ho pohltila hlavní skupina. Krátce poté se vytvořil další tříčlenný únik, ve kterém Vašek nechyběl. Bohužel po třech kolech odpadl a musel si počkat na asi patnáctičlennou skupinu, která dále pronásledovala zbylé dva uprchlíky. Ve skupině si Vašek chvilku odpočinul a zanedlouho se vydal spolu s dalšími dvěma závodníky do dalšího úniku. První dvojice dorazila do cíle v pořadí Vojtěch Toman, Jan Rajchart. Poté následoval ve tříčlenné skupince souboj o třetí místo. Vašek na nic nečekal, v technické pasáži si věřil, a tak asi 400 metrů před cílem nastoupil. Nikdo ze dvou protivníků nebyl schopen reagovat, a tak Vašek protnul cílovou pásku na třetím místě.

Nedělního závodu se zúčastnil i jičínský kadet Lukáš Kunt, který závod absolvoval v rámci přípravy na cyklokrosovou sezonu. Lukáš ve spurtu obsadil páté místo. Cyklokrosová sezona startuje již tuto sobotu úvodním závodem v Uničově, a tak favorizovanému Lukášovi budeme držet palce. (vv)