Lukáš Kunt průběžně druhý v Českém poháru v cyklokrosu

15. 10. 2013 Cyklistika foto: 1 « zpět

Jičín - S končícím létem a blížícími se plískanicemi byla zahájena i jedinečná česká nejvyšší cyklistická soutěž, Český pohár v cyklokrosu. Tuto sérii, čítající 12 závodů a mistrovství České republiky, závidí i takové velmoci cyklokrosu, jako jsou Belgie či Nizozemsko. Proto i zde panuje ve všech kategoriích velká konkurence a na startu každé z kategorií je vždy kolem 40 závodníků.

Jičínský cyklista Lukáš Kunt (REMERX MERIDA TEAM Kolín) vstoupil do kategorie juniorů naprosto excelentně. S o rok staršími soupeři držel krok a vždycky se držel "na dostřel" stupňů vítězů. Po 5. místě v Uničově následovalo 4. místo v Náměšti na Hané, 6. místo v Kutné Hoře a o tomto víkendu Lukáš potvrdil, že patří již nyní k juniorské špičce. V sobotu dojel v Milovicích na 5. místě a v neděli v Lounech po smolném začátku vybojoval pozici šestou. "Dnes mi skvěle vyšel start, kontroloval jsem si 2.-3. místo, ale v prvním prudkém výjezdu do mě zezadu vlétl Adrian Šírek. Musel jsem seskočit z kola a hned z toho byla pěkná ztráta. Něco jsem dojel, ale nebylo to už ono," prozradil něco málo z průběhu závodu Lukáš.

Lukáš Kunt se tak při neúčasti suveréna letošní sezony, Adama Ťoupalíka, vyhoupl průběžně na nádherné 2. místo v pořadí této soutěže.

Navíc se jako "prvoročák" stal členem reprezentačního družstva České republiky a podívá se i na závody Světového poháru, a to hned tuto neděli, kdy se postaví na start závodu v nizozemském Valkenburgu. Poté čeká Lukáše Kunta reprezentační soustředění v dějišti mistrovství Evropy, které letos hostí Mladá Boleslav (3. 11.), a 26. října se postaví na start Světového poháru na legendární trati v jihočeském Táboře. "Jsem rád, že jsem vybojoval místo v reprezentaci, a těším se, bude to můj první Světový pohár. Navíc se za rok jede v Táboře mistrovství světa a uspět tam je jeden z mých dlouhodobých cílů," uvedl Lukáš Kunt. (km)

Foto: M. Kunt

foto