Ve Veselí byla Vendula Kuntová druhá, Lukáš Kunt osmý

29. 10. 2013 Cyklistika « zpět

Jičín - V neděli 27. října se jel další závod Českého poháru v cyklokrosu. Tentokrát vítal závodníky nováček mezi pořadateli, závod se jel v krásném prostředí parku na soutoku Lužnice a Nežárky, ve Veselí nad Lužnicí.

Po závodní pauze se na start postavila jičínská bikerka Vendula Kuntová (REMERX MERIDA TEAM Kolín) a stalo se to, co nikdo nečekal. Od začátku se pohybovala na medailových pozicích a dokonale tak zaskočila specialistky na tuto disciplínu. V závěru závodu držela stříbrnou pozici a jen malinko stačilo, aby atakovala příčku nejvyšší. "Jelo se mi dneska dobře, škoda drobné chyby v závěru, chtěla jsem zabojovat o zlato, ale v jedné zatáčce mi to ustřelilo a Martina Mikulášková mi lehce odskočila. S druhým místem jsem velice spokojená," řekla v cíli Vendula. Výborný výkon překvapil i reprezentačního trenéra Stanislava Bambulu a Vendula si řekla o nominaci na mistrovství Evropy, které se jede 3. listopadu v Mladé Boleslavi.

V kategorii juniorů se na start postavil Lukáš Kunt (REMERX MERIDA TEAM Kolín) a po bojovném výkonu obsadil 8. místo. To mu vyneslo průběžně 3. místo v Českém poháru v cyklokrosu a stejně jako sestra Vendula se postaví na start mistrovství Evropy v Mladé Boleslavi. (km)