Lukáš a Vendula Kuntovi na ME v cyklokrosu

05. 11. 2013 Cyklistika foto: 2 « zpět

Jičín - V neděli se jelo v Mladé Boleslavi Mistrovství Evropy v cyklokrosu. Pořadatelé připravili trať vedoucí po loukách a lesoparkem podél řeky Klenice a po deštivé sobotě se stalo to, co většina očekávala. Celý závod se odehrál v silné vrstvě bahna a závodníci byli k poznání jen na startu.

Závodu se jako reprezentanti České republiky zúčastnili i jičínští sourozenci Lukáš a Vendula Kuntovi (oba hájí barvy REMERX MERIDA TEAM Kolín).

Jako první se na start postavila v kategorii žen U23 Vendula Kuntová. Bohužel si s blátem moc nerozuměla, a tak se doslova dobrodila do cíle na 14. místě. "Dnes to nebyl můj den, v blátě to vůbec nejelo, nikdy jsem na takové trati ještě nestartovala, ale děkuji za možnost reprezentovat Českou republiku, je to cenná zkušenost," zhodnotila závod Vendula.

V kategorii juniorů se na start postavil její bratr Lukáš a dařilo se mu o něco lépe. Po malinko horším startu se rozjel a postupně se propracovával davem "hnědých postav na kole" až na konečnou 25. příčku. "Byl to neuvěřitelně těžký závod, ale postupně jsem si na to zvykal a jelo se mi líp a líp. S umístěním jsem spokojený, je to můj třetí start v mezinárodní konkurenci a zatím i nejlepší umístění," svěřil se Lukáš v cíli závodu. (km)

Foto: M. Kunt

foto

foto