Lukáš Kunt vybojoval bronz na Českém poháru v cyklokrosu

18. 11. 2013 Cyklistika foto: 4 « zpět

Jičín - V sobotu 16. listopadu se jel tradiční závod Českého poháru v cyklokrosu, který tentokrát hostila obec Holé Vrchy. Tento tradiční pořadatel připravil pohárový závod již po 50. a nestor českého cyklokrosu a ředitel závodu v jedné osobě, Ladislav Kubín, opět nezklamal a postavil jednu z nejzajímavějších tratí letošního ročníku s několika náročnými výjezdy a zajímavými technickými pasážemi. Tentokrát bylo k závodníkům příznivé i počasí a na trati byla pěkná divácká kulisa.

Ve velice sledované kategorii junior reprezentoval náš region jičínský Lukáš Kunt (REMERX MERIDA TEAM Kolín) a závod se mu opravdu vydařil. Skvěle odstartoval, první dvě kola se pohyboval ve skupině bojující o bronzovou příčku. Pak v jednom z výjezdů nastoupil a strojovým tempem se postupně svým soupeřům vzdaloval a dosáhl tak letos nejlepšího umístění mezi juniory, když projel cílem jako třetí v pořadí. Svým výkonem si tak řekl o nominaci na Světový pohár, který se pojede následující víkend v belgickém Koksijde, a závod série Superprestige v holandském Gietenu. "Dneska se mi jelo opravdu dobře, seděly mi zdejší kopce a trať je naprosto perfektní, škoda, že se tady nejela 'Evropa'," sdělil v cíli dojmy ze závodu Lukáš.

Hned následující den se kolotoč Českého poháru v cyklokrosu přesunul o 150 km na severozápad, do Chomutova. V prostředí parku Kamencové jezero se jel další díl poháru a zdejší trať skýtala mnohá překvapení, jako třeba písečnou pláž. Počasí bylo cyklokrosové, mlha a 3 °C udělaly z tratě blátivý tobogán. Junior Lukáš Kunt opět dobře odstartoval a od začátku se pohyboval na třetím místě, když se občas dotáhl až za záda druhého Martina Dejmka. Ten ale tentokrát dokázal odolat tlaku a uhájil druhé místo. Lukáš Kunt (REMERX MERIDA TEAM Kolín) tak dosáhl podruhé na bronzovou pozici. Víkendové výsledky tak Lukášovi vynesly průběžně třetí příčku v hodnocení Českého poháru v cyklokrosu. (km)

Foto: M. Kunt

foto

foto

foto

foto