Lukáš Kunt byl nominován na Mistrovství světa v cyklokrosu

14. 01. 2014 Cyklistika foto: 1 « zpět

Jičín - Další velký úspěch a krok v kariéře udělal o víkendu jičínský cyklista Lukáš Kunt (REMERX MERIDA TEAM Kolín), když byl vybrán jako jeden z 8 juniorských cyklokrosařů, kteří se mohli zúčastnit Mistrovství České republiky v cyklokrosu v kategorii elite, které se konalo v Lošticích.

Pro juniory je toto první možnost poměřit své síly s českou a světovou špičkou a zároveň je to i nominační závod na blížící se mistrovství světa. Na startu nechyběla taková jména jako Radomír Šimůnek, Martin Bína nebo Tomáš Paprstka.

Lukáš Kunt hned po startu prokázal vzrůstající formu, a i když junioři startovali z poslední řady, dokázal se v prvním kole dostat až na úroveň nejlepší desítky. V průběhu závodu se stále pohyboval okolo patnáctého místa v elitní kategorii a cílovou pásku protnul jako 3. junior v pořadí. Tím si vyjel i nominaci na mistrovství světa, které se koná 1. a 2. února v nizozemském Hoogerheide, a na závod Světového poháru ve francouzském Nommay.

"Dneska to byl povedený závod, povedlo se mi dobře odstartovat a v prvním kole jsem jednu chvíli atakoval i první desítku, to byl fantastický pocit. Jsem rád, že se podívám na svoje první mistrovství světa. Teď mě čeká reprezentační soustředění v Táboře a pár přípravných závodů v Belgii a Nizozemí," sdělil Lukáš v cíli. (km)

Foto: M. Kunt

foto