Biková sezona v Jičíně začíná. WEBER Jičínská 50 se pojede 31. května

08. 04. 2014 Cyklistika « zpět

Jičín - Parádní cyklistická zima a nekompromisní jarní počasí určitě nenechaly žádného bikera dlouho lenošit. Opravdu letošní cyklistický "zimní" spánek se nekonal.

Právě pro vyznavače "tlustých gum", tedy horských kol, chystá Fit Club Jičín velké množství závodů a akcí, které dávno překročily regionální význam.

Hlavním a stěžejním kláním je WEBER Jičínská 50. Již 9. ročník půlmaratonu horských kol se koná 31. května. Tento závod si našel velké množství příznivců. S pokračující velkou podporou od stavařské firmy WEBER SAINT- GOBAIN se závodu podařilo navázat spolupráci s Královéhradeckým krajem i městem Jičín. Jak finanční záštita hejtmana, tak i významná podpora od jičínské radnice nám umožňují dále posouvat a rozvíjet WEBER Jičínskou 50.

Nejen hobby jezdci, ale i elitní závodníci si v Jičíně užijí parádní sportovní zážitek. Pro méně zdatné máme připravenu 25 km dlouhou fit trasu a opravdový bikový zážitek je trať 50 km. Sportovní den si užije celá rodina. "Pohádkové" závody budou připraveny již pro děti na odstrkovadlech.

Velkým lákadlem bude přímý přenos z terénu na obří LED obrazovku umístěnou přímo v centru dění, tedy na Lidickém náměstí. Celkem 6 kamer zobrazí online nejatraktivnější místa na trase v přímém přenosu! Takže ani diváci se nebudou po odjetí pelotonu na trasu nudit.

Na závěr sportovního dne se utkají profesionálové o zajímavé ceny ve FABIO Produkt kritériu a úplně pro všechny bude připraven koncert živé kapely. Všem se bude lépe hodnotit sportovní den.

Další MTB akcí je Jičínský WEBER Cup. Jedná se o již 5. ročník středečních MTB závodů. Krátké závody uprostřed týdne loni vyzkoušelo téměř 300 sportovců. Tento seriál začíná již 29. dubna, mimořádně v úterý.

Kombinací plavání, kola a běhu je 9. ročník CYKLO POINT Dřevěnický rykot, který se koná 26. července.

Celkem se loňských závodů, které Fit Club pořádal, zúčastnilo téměř 750 závodníků. Další informace na www.jicinska50.cz. Petr Kordík