Tradiční cyklistický závod Jičínská 50 se jede tuto sobotu

27. 05. 2014 Cyklistika « zpět

Jičín - V sobotu 31. května se jede tradiční cyklistický závod Weber Jičínská 50, který startuje na Lidickém náměstí v 11 hodin.

Zúčastnit se mohou všechny věkové kategorie. Hlavní, padesátikilometrová trasa je určena pro sportovce od profi jezdců až po hobby cyklisty. "Z profi jezdců se závodu zúčastní například reprezentant Michal Bubílek, cyklokrosový reprezentant Vladimír Kyzivát či známý extrémní biker Jan Kopka. Pětadvacítku doporučujeme jako fit jízdu již mládeži od 12 let. Se svým synem si tuto trasu zvolil i hokejista Jaroslav Nedvěd, který zde startoval již loni. Jaroslav Nedvěd pomáhá s výchovou mladých talentů v HC Jičín," uvádí organizátor Petr Kordík.

Dětské závody jsou připraveny už od kategorie odstrkovadel a díky finanční podpoře Královéhradeckého kraje a města Jičína nejmenší závodníci startovné neplatí. Navíc je připravena charitativní jízda pro děti z centra Apropo Jičín s podtitulem Kdo pojede, pomáhá. Na nejlepších úsecích trati budou kamery a dění z trati bude promítáno na LED obrazovku na Lidickém náměstí. V rámci doprovodného programu jsou pro děti připraveny drobné dílničky a malování na obličej. Pro dospělé je na odpoledne připraveno vystoupení skupiny Bar's Brothers.

Na závěr se pojede FABIO PRODUKT kritérium přímo v prostoru startu a cíle, při kterém se utkají elitní jezdci o zajímavé finanční ceny. Start je naplánován na 16.20.

"Součástí akce bude i soutěž handicapovaných dětí z centra Apropo Jičín, které budou také závodit a budou odměněny medailemi. Část startovného ve výši 6000 Kč bude věnována na podporu tohoto centra," doplnil Kordík.

Přihlášeno je přes 300 sportovců, očekáváno je 450 závodníků, hlásit se je možné ještě v den konání závodu od 8 do 10.15.

V sobotu od 9.30 do zhruba 17 hodin bude uzavřena hlavní komunikace vedoucí přes Lidické náměstí, objízdná trasa povede po obvodu náměstí. (ip)