Boxeři Pavliš a Bradáč úspěšně reprezentovali

12. 06. 2014 Box « zpět

Jičín - Jičínský box v minulých dnech zaznamenal velký úspěch v mezinárodním ringu. Zasloužili se o to Josef Pavliš (senior 75 kg), ale především naděje jičínského oddílu, čtrnáctiletý František Bradáč (45 kg).

Jako první se vydal v květnu do německého Stralsundu Franta. Po loňské účasti a bronzu na tomto turnaji chtěl Fanda minimálně finále a to se mu po dvou vítězstvích nad borci z Německa podařilo. Ve finále však rozhodčí už nedopustili další porážku domácího boxera a vítězství více než sporně přisoudili soupeři. S výsledkem tohoto finálového boje nebyl spokojený ani hlavní pořadatel a na protest proti verdiktu rozhodčích udělil jičínskému borci pohár pro nejlepšího boxera turnaje!

Pár dní poté se v mezinárodním ringu představil Josef Pavliš na turnaji Osvobození města Plzně. V kvalitně obsazeném turnaji se Pepa probojoval až do finále, kde mu byl soupeřem nečistě boxující a faulující polský reprezentant. Utkání skončilo na body a k údivu všech diváků, dokonce i samotného Poláka, přiřkli rozhodčí vítězství naprosto nepochopitelně právě polskému borci. Skutečným vítězem však byl český boxer Josef Pavliš!

K dalším turnajům se vydali oba jičínští borci ve středu 4. června. Franta do litevského města Klaipeda a Pepa do Ústí nad Labem na největší a nejkvalitnější turnaj v Čechách, Grand Prix Ústí nad Labem. Pepovi absolutně nepřál los a v úvodu turnaje vyfasoval arménského reprezentanta a ten byl bohužel nad síly jičínského boxera, který se tak loučil s turnajem hned ve vylučovacím kole. Nutno dodat, že Arméni patří ve světě k absolutní špičce. Pokud však Pepa přidá na síle úderu a doladí fyzičku, tak se bude moct měřit i s těmito borci.

Franta Bradáč na turnaji v Litvě dosáhl zatím svého největšího mezinárodního úspěchu. Nejprve si ve čtvrtfinále poradil 3:0 na body s Polákem Jakubowským. V semifinále porazil výborného Rusa Evgenije Komorova 2:1 na body. A poté ve finále nedal žádnou šanci domácímu borci Savasu Jonusorovi a zvítězil s přehledem 3:0 na body. Tato výhra znamenala vítězství v celém turnaji!

Pro Fandu to byla především příprava na blížící se Mistrovství Evropy školní mládeže v maďarském Kečkemétu, kam se společně s výpravou reprezentace vydá na konci června. V loňském roce si vyzkoušel, jaké to je startovat na tak velkém turnaji. V irském Belfastu mu nepřál los, vypadl hned v úvodu s ukrajinským obhájcem titulu a pozdějším mistrem Evropy. Ale letos už bude chtít František Bradáč z Evropy v každém případě placku a my doufáme, že to tam opravdu konečně zacinká. Pokud Franta zapracuje více na technice a taktice boje, tak jeho výkonnost půjde ještě více nahoru. U nás v jičínském oddíle pro to uděláme v přípravě maximum. Bedřich Doležal, trenér BC Jičín