Český pohár horských kol pokračoval v Kutné Hoře

17. 06. 2014 Cyklistika « zpět

Jičín - Třetím dílem pokračoval o víkendu Český pohár horských kol, tentokrát hostila peloton bikerů Kutná Hora. Zdejší inovovaná trať je náročná a velice členitá, několik výjezdů většina jezdců překonává "po svých".

V dobrém světle se ukázali ve svých kategoriích sourozenci Kuntovi, hájící barvy kolínského týmu REMERX MERIDA TEAM. Lukáš Kunt, který letos jezdí prvním rokem v kategorii junior, rozjel závod výborně. V druhém kole ho ale zastavil defekt zadního kola a po výměně v depu pokračoval ve stíhací jízdě. Tu nakonec zakončil na výborném desátém místě. "Po Teplicích a Bedřichově se mi konečně jelo dobře, hodně jsem ostatní sjížděl v prudkých stoupáních. Škoda toho defektu, jinak jsem jel o páté místo," sdělil své dojmy v cíli Lukáš.

Jeho skvělý výkon napodobila i sestra Vendula Kuntová, která po dvou smolných závodech potvrdila svoji příslušnost k české špičce, když dojela druhá v kategorii ženy U23. Dalším závodem je pro jičínské bikery "domácí" závod v Peci pod Sněžkou, kde se v sobotu 5. července jede Český pohár a v neděli 6. července na podobné trati Open závod pro veřejnost. (rmk)