Pačtí bikeři se na International MTB Malevil Cupu neztratili

30. 06. 2014 Cyklistika « zpět

Nová Paka - Velmi dobře obsazeného bikového závodu Jablonné v Podještědí - Heřmanice, který se jel jako XV. International MTB Malevil Cup, se zúčastnili mezi 352 bikery i čeští reprezentanti, mezi nimi i olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý nebo reprezentant Jan Škarnitzl. Neztratili se ani pačtí bikeři Dan Polman a Tomáš Vagenknecht. Mezi plejádu výborných jezdců české špičky, ale i eliťáky z Německa, se dokázali vklínit do popředí závodu.

Tomáš Vagenknecht, který měl na začátku sezony zdravotní problémy, na tomto závodě potvrdil, že je zpět ve formě. Zajel skvěle a umístil se ve své kategorii nad 30 let na třetím místě (tuto kategorii vyhrál skvělý Jan Hruška), a předjel tak dalšího Pačáka Dana Polmana, který ve stejné kategorii skončil pátý. "Zajel jsem svůj standard - držel jsem vyrovnané tempo a do cíle přijel v solidním čase relativně svěží. Stokilometrová trať s převýšením 2800 m se spíše kratšími strmými výjezdy a sjezdy byla na české poměry dost technická a spíše seděla cross country specialistům Kulhavému a Škarnitzlovi," podělil se o zážitky ze závodu Dan Polman.

Závod byl zařazen jak do Českého poháru, tak zároveň do mezinárodní série UCI, a proto se na startu sešlo hodně profesionálů od nás, ale i ze zahraničí. (bas)

Výsledky

1. Jaroslav Kulhavý (1985 - Specialized Racing XC) 03:43:43.1

17. (3. v kat. nad 30 let) Tomáš Vagenknecht (1984 - Nová Paka snail team) 04:14:33.2

24. (5. v kat. nad 30 let) Daniel Polman (1979 - lidé&HORY Duratec) 04:22:30.2