Jičínskou cykloligu 2014 čeká poslední závod na Tábor. Jede se 23. července

16. 07. 2014 Cyklistika « zpět

Jičín - V letošním roce se koná již 15. ročník oblíbené Jičínské cykloligy, které se každoročně zúčastňuje zhruba 100 vyznavačů silničních kol. Dva roky jezdí v rámci Jičínské cykloligy i horská kola v závodě MTB WEBER Cup horských kol (více informací naleznete na www.fitclubjicin.cz).

V letošním roce došlo k několika změnám v pravidlech. Závodů je 7, do celkového pořadí se počítá pouze 5 nejlépe odjetých. Jednotlivé závody pozměnily pořadí a jako poslední se letos jede závod s hromadným startem na Tábor (start v Bradlecké Lhotě). Další novinkou letošní Jičínské cykloligy je rozdělení závodníků do kategorií - dorostenky (do 16 let včetně), dorostenci (do 16 let včetně), muži B (40-49 let včetně), veteráni (50 a více let), ženy a celková kategorie muži (17 a více let).

Na všechny závodníky čekají pěkné a hodnotné ceny, což je odměna za jejich výkony. Hlavním sponzorem Jičínské cykloligy je tradičně Cyklo ski J. Žitník z Lomnice nad Popelkou, ale Jičínská cykloliga získala v tomto roce i další sponzory pro jednotlivé závody.

Poslední závod se koná ve středu 23. července tradičně od 17.30 se startem v Bradlecké Lhotě. Vítěz pro letošní rok není zatím znám, takže první desítka závodníků průběžného pořadí musí ještě o celkové prvenství zabojovat.

Vyhlášení celkových výsledků Jičínské cykloligy pro rok 2014 proběhne po skončení závodu v restauraci na Ploužnici, kde závodníkům, kteří absolvovali alespoň tři starty, bude od pořadatelů vráceno startovné formou drobného občerstvení zdarma.

Všichni jste srdečně zváni a těšíme se na vaši účast. Martina Hrdinová