Polmanovi se na MTB maratonu Okolo Vlasenice dařilo

22. 07. 2014 Cyklistika « zpět

Nová Paka - V sobotu 19. července se ve vísce Vlasenice nedaleko Pelhřimova uskutečnil sedmý ročník MTB maratonu horských kol Okolo Vlasenice, který je součástí seriálu Vysočina MTB Cup.

Pro muže vytyčili pořadatelé okruh o délce 42 kilometrů, jehož těžký terén prověřil přes 170 startujících bikerů, mezi kterými nechyběl ani výborný Pačák Dan Polman, závodící v dresu lidé&HORY Duratec. Jeho celkové páté místo se ztrátou necelých tří minut na vítěze závodu Jakuba Minku ze Symbio ČR Teamu opět potvrdilo jeho formu. V kategorii nad 30 let se dokonce postavil na bednu, když zde skončil na druhém místě.

"Trať pro mě byla dost obtížná. Sedí mi velké kopce a závody nad tři hodiny. Tady jsem jel hodinu a půl na plné pecky v mírně zvlněném terénu. Obrazně řečeno - otáčkoměr jsem měl neustále v červeném poli. To prozrazuje i průměrná tepová frekvence, kdy jsem měl v cíli 174 tepů za minutu, když maximálně mívám kolem 180. Obtížné byly hodně dlouhé přejezdy po velkých kořenech. Tady se člověk nemohl ani napít a neviděl ani na tachometr. Jsem spokojen, že se mi podařilo držet krok i s vyloženě silově orientovanými závodníky. Své přednosti, kterými jsou vytrvalost a vrchařské schopnosti, jsem na trati neměl možnost plně využít," sdělil po závodě celkem spokojený packý biker. (bas)

Celkové výsledky 42 km - dojelo 167 závodníků

1. Jakub Minka (Symbio ČR Team) 1:25:04,8

3. (1. v kat. nad 30 let) Zdeněk Tomček (GS CT Jistebnice) 1:25:11,9

5. (2. v kat. nad 30 let) Daniel Polman (lidé&HORY Duratec) 1:27:54,8