Mladý Jirka Šorm ve skvělé formě

04. 08. 2014 Cyklistika foto: 1 « zpět

Nová Paka - Sedmnáctiletý novopacký cyklista Jirka Šorm, který je v kategorii juniorů českým reprezentantem, vstoupil do letošní sezony velice úspěšně.

I když je v juniorské kategorii teprve prvním rokem, stál již několikrát v rámci Českého silničního poháru na stupních vítězů a mimo to získal řadu vítězství v dalších závodech. Na Mistrovství České republiky v silničním závodě obsadil 5. místo. Velice se mu daří časovky. Svými výkony si řekl o reprezentační nominaci na Světový pohár juniorů v Lucembursku, kde dojel jako druhý nejlepší z české reprezentace.

Na výbornou formu na závodech v Česku navázal mladý Jirka Šorm velmi úspěšně na zájezdu do USA, kde vyhrál svůj první velký závod za "velkou louží". Po dvou aklimatizačních týdnech v Colorado Springs, v nadmořské výšce přes 2000 m, se zúčastnil US open mistrovství v silničním závodě do vrchu s hromadným startem. Tento závod přesvědčivě vyhrál, když druhému v cíli "nadělil" rovné 3 minuty. O obtížnosti závodu svědčí téměř padesátikilometrové stoupání do cíle, který byl ve výšce 4380 m. (bas)

Foto: J. Šorm

foto