Lukáš Kunt mistrem republiky v silniční cyklistice

05. 08. 2014 Cyklistika foto: 2 « zpět

Jičín - Ve čtvrtek 31. července se podařilo jičínskému Lukášovi Kuntovi (REMERX MERIDA TEAM Kolín) vyhrát další prestižní mistrovský dres, tentokrát v disciplíně časovka družstev. Lukáš byl stejně jako vloni požádán vedením týmu Mapei cyklo Kaňkovský, aby jejich družstvo v závodě doplnil.

Kategorie juniorů měla před sebou 50 km, trať vedla kolem veslařského kanálu v Račicích a vzhledem k velkému množství obrátek a zatáček byla i technicky náročná. Lukášův tým startoval jako první, a tak dal do začátku závodu vše, první z 5 okruhů kluci doslova prolétli průměrnou rychlostí blížící se 60 km/h. Výsledný čas se nakonec zastavil na čase 1:01:45, náskok před druhým týmem byl 35 vteřin.

"Moc rád jsem s kluky z Mapei cyklo Kaňkovský jel, první kolo bylo teda pekelný tempo, ale od začátku jsme si dost věřili na výhru a jsem rád, že to vyšlo. Měl jsem teď 14 dnů volno po úrazu kolena, tak se pomalu dostávám do tréninkového a závodního tempa, začátkem srpna mě čeká mezinárodní etapový závod Regionem Orlicka," řekl Lukáš v cíli závodu. (rmk)

Foto: M. Kunt

foto

foto