Vendula Kuntová vyhrála nejkopcovitější silniční závod - Krakonošův cyklomaraton

05. 08. 2014 Cyklistika « zpět

Trutnov - Krakonošův cyklomaraton, opravdový horský závod, přilákal 2. srpna do Trutnova více než 300 závodníků. Pro někoho to byl závod o nejvyšší příčky, pro někoho výzva zdolat ty nejvyšší kopce v Krkonoších.

"Převýšení tohoto 132 km dlouhého závodu je 2220 m, trať vás zavede i do Polska a projedete skrz Pec pod Sněžkou až na samotný hřeben Krkonoš, Pražskou a Tetřeví boudu," píše se v propozicích závodu. "Podle profilu se jedná spíš o Krakonošovu pomstu," neslo se davem závodníků stojících ve frontě na čísla v místním nově postaveném kulturním centru UFO. Trať měla místy sklon až 25 % a někteří se nedobrovolně poroučeli z kola a přidali se k pěším turistům, aby výjezd zdolali.

Na startu bylo vidět mnoho elitních českých závodníků z týmů Favorit Brno, ČEZ Team Tábor, Sparta Praha či domácí závodníci Remerx Merida Team Kolín. A mimo jiné tu byla i spousta cyklistů z Jičínska, kteří si tuto výzvu nenechali ujít.

Vendula Kuntová naprosto dominovala v kategorii ženy elite, když druhé v cíli "naložila" 20 minut. "Jelo se mi velice pěkně, ani to nejprudší stoupání na Pražskou boudu nebylo vůbec špatné," sdělila své dojmy v cíli Vendula v krátkém rozhovoru pro kanál ČT4 Sport. Spokojený byl i její bratr Lukáš s 31. místem. "Do půlky závodu jsem se držel v první skupině, ale pak se projevilo tréninkové volno po úrazu kolena, s třicítkou jsem v této konkurenci spokojený," řekl Lukáš v cíli.

Cyklisté z našeho okresu měli na závodě opravdu silné zastoupení: 30. Daniel Polman (lidé&HORY Duratec), 58. Jiří Holas (Cyklopoint Jičín), 114. Luboš Kotlář (RONAL CR), 123. Tom Kalojiros st. (Hořice), 138. Daniel Šír, 151. Jiří Podlipný (oba Lázně Bělohrad), 186. Michal Navrátil, 264. Michal Pašek (oba Jičín).

Závod se vydařil a velkou zásluhu na tom měl nejen tým pořadatelů, ale jak v závěrečném proslovu řekl bývalý reprezentační trenér, nyní manažer Remerx Merida Teamu, tak i Krakonoš, který závodníkům dopřál luxusní počasí. (rmk)