Dan Polman na bedně v Krkonošské sedmdesátce

15. 09. 2014 Cyklistika « zpět

Nová Paka - V Janských Lázních se jel atraktivní MTB závod tříčlenných družstev, který bikery provedl kopcovitou krajinou Krkonošského národního parku. Vypsány byly dvě trasy - 40 a 70 km.

Na trasu 70 km s převýšením zhruba 2100 m se z Janských Lázní vydalo 38 ryze mužských týmů a 9 smíšených. Nejrychleji trasu, stejně jako vloni, projela trojice, v níž jel i packý rodák Tomáš Vagenknecht. V týmu nezvykle nazvaném Už fakt naposledy ho doplnili další dva obhájci - Jan Fišnar a bývalý vynikající sdruženář Ladislav Rygl. Velmi ambiciózní tým sestavil rovněž výborný packý bajker Dan Polman, který do svého týmu lidé&HORY přizval Lomničáky Michala Vláška a Ondřeje Mikuleho. Jejich tým si oproti loňsku o příčku polepšil a dojel na celkovém 2. místě se ztrátou necelých pěti minut na vítěze, když nejvíce tratil v první polovině závodu. (bas)

Výsledky 70 km muži (38 družstev): 1. Už fakt naposledy (Jan Fišnar, Ladislav Rygl, Tomáš Vagenknecht) 2:46:42,7; 2. lidé&HORY (Dan Polman, Michal Vlášek, Ondřej Mikule) 2:51:35,2; 3. HSK - Rock Machine team (Lukáš Čáp, Roman Šťastný, Petr Pilnáček) 2:54:53,5.