Tříčlenná družstva bikerů závodila na Žacléřské 70

30. 09. 2014 Cyklistika foto: 3 « zpět

Žacléř - Poslední zářijovou neděli se do Žacléře tradičně sjeli bikeři, aby si to na sklonku závodní sezony rozdali v týmovém zápolení tříčlenných družstev. Tak jako ve většině ročníků i letos závodníky potěšilo krásné počasí babího léta. Na trať, která vedla převážně po Rýchorském hřebeni a jeho okolí, se vydalo celkem 71 družstev a 46 jednotlivců.

Na sedmdesátce časem 2:45:33 jasně dominoval tým Remerx-Merida ve složení Filip Eberl, Pavel Skalický a Jan Fišnar. Na stupně vítězů se dostala také dvě družstva sestavená z bikerů z našeho regionu. Na druhém místě v čase 2:58:54 skončil tým lidé&HORY, který tradičně sestavil Pačák Dan Polman. Spolu s ním jeli výborní závodníci z Lomnice Ondřej Mikule a Martin Kohl. Tým lidé&HORY tak navázal na druhé místo v Krkonošské 70, která startovala o tři týdny dříve v Janských Lázních. Třetí pozici obsadili časem 3:05:20 jičínští bikeři týmu CTB a Carla ve složení Pavel Kubín, Aleš Novák a Štěpán Trmata.

Do první desítky se probojovaly i další trojice z regionu. Čtvrtý dojel jičínský tým Ronal, Banánová republika a Cyklopoint JC (Lukáš Roubal, Lukáš Karban a Aleš Bílek) a osmé skončilo novopacké Bakako (Michal Polák, Petr Jelínek a Martin Fikar). V kategorii "120", která značí minimální součet věků všech tří členů, skončil na pěkném čtvrtém místě tým Lázně Bělohrad ve složení Daniel Šír, Vojtěch Záveský a Miroslav Kraus.

V závodě na 48 km dojel na 9. místě z dvaatřiceti týmů CKFV Nová Paka ve složení František Vagenknecht, Tomáš Staněk a Michal Konečný. Staropačáci z týmu Paka na kolech (Zdeněk Tomáš, Daniel Zajíc a Tomáš Straňák) dojeli jednadvacátí. V závodě žen na 48 km si pro bronzové medaile dojely bikerky týmu Galeka Team ze Staré Paky a Lomnice ve složení Gabriela Gracíková, Lenka Tomášová a Kateřina Švihová.

"Tak jako pro většinu bikerů to byl letos pro mne poslední závod," sdělil spokojený Dan Polman. (bas)

Foto: D. Polman

foto

foto

foto