Weber Jičínský cyklokros 2014

06. 10. 2014 Cyklistika « zpět

Jičín - Proč chceme cyklokros vrátit do Jičína? Toto cyklistické odvětví má v Jičíně svoji velmi populární historii. Na Čeřovce se v minulosti konalo několik závodů, které měly velkou diváckou odezvu.

Tyto závody byly součástí tréninkového soustředění české reprezentace, která měla kemp pravidelně v jičínském sportovním areálu. Závodů se účastnili bratři Kloučkové, Šimůnek, Kreuziger st., Glajza, Bambula, Fišera a další.

V Jičíně nám vyrůstají mladí reprezentanti, sourozenci Kuntovi, kteří dosáhli značných úspěchů (Vendula - 2x mistryně ČR do 23 let, půlmaraton v horských kolech; Lukáš - 4. místo v letošním MČR juniorů na silnici), a v součinnosti s jejich otcem chceme závod připravit, čímž bychom je rádi podpořili. Máme podporu na Českém svazu cyklistiky v cyklokrosové komisi, konkrétně Antonína Ungermana z Mladé Boleslavi.

Na "předznačené" trati bude možné pořádat tréninky pro mládež i širokou veřejnost. Při tomto bude kladen důraz na vzájemné dobré "soužití" cyklistů a ostatních návštěvníků této lokality.

Závody se uskuteční 28. října, nejmladší kategorie startují v 9 hodin. Hlásit se lze do 26. října na e-mailu petr.kordik@centrum.cz. Petr Kordík