Lukáš a Vendula Kuntovi v nominaci na Světový pohár v cyklokrosu

14. 10. 2014 Cyklistika « zpět

Jičín - O uplynulém víkendu pokračoval Český pohár v cyklokrosu dalšími dvěma závody. Dějištěm byla Haná, a to v sobotu Uničov a v neděli Náměšť na Hané. Závodníky po oba dva dny provázelo slunečné počasí, a tak se na startu sešla opravdu slušná konkurence. Jičínská cyklistika zde měla své zástupce, sourozence Lukáše a Vendulu Kuntovy (oba hájí barvy stáje REMERX MERIDA TEAM Kolín).

V sobotním závodě v Uničově se již podruhé letos vrátila na cyklokrosové kolo zpestřit si sezonu Vendula Kuntová a povedlo se jí to víc než dobře. V Lounech jí těsně unikla "bedna", ale v Uničově si ji nenechala od nikoho vzít. Po bojovném výkonu dojela s přehledem na druhém místě za vítěznou Nikolou Noskovou. "Dneska už to bylo o hodně lepší než v Lounech, ale malinko jsem doplatila na start z druhé řady, dost jsem musela dojíždět, ale jsem ráda, že se to podařilo," sdělila své dojmy ze závodu. Její bratr Lukáš dojel ve vyrovnaném závodě juniorů na 7. místě.

Hned druhý den, o 15 kilometrů dále, se v Náměšti na Hané jel již 5. závod české národní cyklokrosové série. Na závodníky čekal zajímavý okruh po místním amfiteátru a pro jičínské barvy měl závod podobný scénář jako v Uničově. Tentokrát se Vendula Kuntová závodem pro bolesti zad protrápila, ale přesto dojela na 6. místě, což jí na příštím závodě přinese první řadu na startu. O poznání lépe závod "chutnal" jejímu bratrovi Lukášovi, který drží průběžné třetí místo v celkovém pořadí. Po výborném startu se po technických problémech propadl na 8. místo, ale pak výbornou stíhací jízdou předjížděl jednoho soupeře za druhým. V cíli pak nestačil pouze na vítězného Březinu. "Dneska to bylo o poznání lepší, dost jsem si na tento závod věřil. Rozhodl ten závěrečný skok, který dal Březina lépe, ale jsem spokojený. Po zlomené ruce a viróze se pomalu rozjíždím," řekl v cíli závodu Lukáš.

Oba jičínští cyklokrosaři se dostali svými výsledky do nominace na závod Světového poháru ve Valkenburgu, který se jede již tento víkend v Nizozemsku. (rmk)