Martin Stehlík vybojoval na MČR v boxu bronzovou medaili

27. 10. 2014 Box foto: 2 « zpět

Jičín - Ve dnech 23. až 25. října proběhlo v plzeňském Parkhotelu Mistrovství České republiky mužů a žen v boxu. Účastnilo se ho více než osmdesát nejlepších tuzemských boxerů a boxerek. Pro zkvalitnění turnaje nastoupily i závodnice ze Slovenské republiky.

Z jičínského oddílu se zúčastnili pouze dva borci - Martin Stehlík (56 kg) a Josef Pavliš (75 kg). Další opory z různých důvodů do bojů na tomto turnaji zasáhnout bohužel nemohly. Jakub Chval je dlouhodobě zraněný, Jan Meiszár těsně před odjezdem onemocněl a Blanka Žabokrtská má dlouhodobě problémy s redukcí váhy do své závodní hmotnostní kategorie.

Martin Stehlík, v oddíle přezdívaný Bejček, se ve vyřazovacích bojích utkal s Vyleťalem z Ústí nad Labem. Toho s přehledem vybodoval a zajistil si tak bronzovou medaili a postup do pátečního semifinále.

Josef Pavliš, loňský finalista z MČR, vyfasoval hned ve vylučovačkách několikanásobného mistra republiky Vítka Krále z Brna. Pepa se snažil, bojoval, moc chtěl z tohoto turnaje nějakou medaili, ale soupeř mu toho příliš nedovolil a v utkání na body zvítězil. Loňské finále tak jičínský borec nezopakoval. Po utkání prohlásil, že mu zápas prostě nesedl, což se v boxu stává, ale motivaci prý neztrácí a dál bude bojovat o vytoužený titul mistra republiky.

Semifinále váhy 56 kg obstaral Martin Stehlík a mnohonásobný mistr ČR - Armén žijící v Čechách - Erik Huliev. Zápas to byl od začátku velmi vyrovnaný a bojovný. Rozhodčí nechával souboji místy dost volný průběh a to nahrávalo bohužel soupeři z Boxingu Praha. Martin v zápase podlehl těsně 1:2 na body a obhájil tak své loňské semifinále z MČR v Jičíně. Od finále byl opravdu jen kousek a po utkání prohlásil, že jednou ten titul pro Jičín získá. Bedřich Doležal ml., trenér Box club Jičín

Foto: Bedřich Doležal ml.

foto

foto