Sourozenci Kuntovi jeli závod Světového poháru

28. 10. 2014 Cyklistika « zpět

Jičín - Oběma jičínským cyklokrosařům, sourozencům Kuntovým, se povedlo nominovat na závod Světového poháru v nizozemském Valkenburgu, který se jel 19. října. A oba reprezentanti se zhostili své role se ctí.

Vendula Kuntová (REMERX MERIDA TEAM KOLÍN) v kategorii ženy elite (s číslem 42 na zádech se mihla i v úvodním kole v záběrech televizního přenosu) dojela na 28. místě a připsala si první letošní UCI body do světového žebříčku. "Beru to jako zpestření konce sezony a velice kvalitní přípravu na závody v XCO, takže prozatím velká spokojenost," řekla Vendula v cíli závodu.

Její bratr Lukáš v kategorii juniorů dobře odstartoval, ale pak se dostal do kolize se soupeřem a následný technický problém ho odsoudil ke stíhací jízdě skrz početné startovní pole. V cíli to bylo nakonec 33. místo, nejlepší z českých reprezentantů. "Škoda té kolize na začátku, jinak by to určitě bylo o dost lepší, ale s výkonem jsem spokojen, kolize k cyklokrosu patří," zhodnotil Lukáš svůj výkon. Dalším velkým závodem a cílem je nominovat se na Mistrovství Evropy v německém Lorschi. (rmk)