Vendula a Lukáš Kuntovi úspěšní v ČP v cyklokrosu

03. 11. 2014 Cyklistika « zpět

Jičín - Další pokračování Českého poháru v cyklokrosu zavítalo do obce Jabkenice, kde místní cyklističtí nadšenci uspořádali již 6. ročník Jabkokrosu, jak tento závod trefně pojmenovali. Tradiční trať kolem fotbalového stadionu se záludností nazvanou Jabkenický tříhrbý velbloud je divácky atraktivní a v sice chladném, ale slunečném počasí byla i velice rychlá.

Jičínská bikerka Vendula Kuntová (Remerx merida team Kolín) do závodu vlétla s chutí a první kolo vedla celý peloton závodnic. V druhém z pěti kol se před ní dostaly specialistka na cyklokros Martina Mikulášková a Jana Czeczinkarová, ale třetí příčku Vendula držela v rukou pevně a dovezla ji až do cíle. "Startovala jsem poprvé z první řady, tak jsem si to náležitě užila, ale včas jsem zvolnila a nakonec se to vyplatilo," podělila se Vendula o dojmy ze závodu.

Lukáš Kunt (Remerx merida team Kolín) stejně jako sestra vlétl do závodu jako střela, když odtáhl první dvě kola s malým náskokem asi 8 s. Pak ho dojela silná skupina a ta pokračovala spolu další dvě kola. Lukáš však doplatil na chybu soupeře, jedoucího v tu dobu před ním, a vzniklou mezeru už v takto rychlém závodě nedokázal dojet. V cíli z toho bylo 6. místo. (rmk)