Vendula a Lukáš Kuntovi závodili na ME v cyklokrosu

11. 11. 2014 Cyklistika « zpět

Jičín - Uplynulou sobotu se konalo v německém městě Lorsch Mistrovství Evropy v cyklokrosu, kde měla i jičínská cyklistika své zastoupení v podobě sourozenců Kuntových.

Vendula Kuntová (REMERX MERIDA TEAM Kolín) chtěla vylepšit své umístění z minulého roku, kdy se závod jel v nedaleké Mladé Boleslavi, a v průběhu závodu to vypadalo, že se jí to povede opravdu excelentně. Po startu se pohybovala na 10. místě a postupně se dostávala dopředu, ale ve třetím kole se kvůli problémům se zády propadla až k 20. místu. Drtivým závěrem se však dostala zpět do závodu, když v posledním kole dojela pět soupeřek a nechala je za svými zády. "Škoda té indispozice, na desítku jsem si opravdu věřila, nakonec mi chybělo asi 10 vteřin," řekla v cíli závodu Vendula. Pro Vendulu Kuntovou to nakonec znamenalo 15. místo v kategorii žen.

V početné kategorii juniorů (startovalo 61 závodníků z 11 zemí) reprezentoval Českou republiku jičínský Lukáš Kunt (REMERX MERIDA TEAM Kolín). Celé reprezentační družstvo doplatilo na start ze zadních pozic. Nejlépe z českých reprezentantů dojel táborský Martin Matějček na 29. místě, Lukáš Kunt dokončil svůj závod jako druhý z českých krosařů na 35. místě. "Neměli jsme ideální start a pak se to v takto rychlém závodě obtížně dojíždělo. Teď mě čekají dva závody doma, v sobotu 15. listopadu na nedalekých Holých Vrších a v pondělí 17. listopadu v Trutnově," sdělil své nejbližší závodní plány Lukáš. (rmk)