Jičínští boxeři jedou na mistrovství republiky

10. 02. 2015 Box « zpět

Jičín - V pátek 13. února odjíždí výprava jičínských boxerů na Mistrovství České republiky kadetů a školní mládeže do Mostu. Zde se od pátku do neděle představí nejlepší borci z celé republiky ve věku od devíti do šestnácti let.

Jičínský oddíl bude reprezentovat v mladší kategorii třináctiletý Antonín Bradáč (38 kg) a jeho starší bratr, čerstvě patnáctiletý František Bradáč (50 kg).

Tonda se vrátil k boxu po kratší pauze a chtěl by na tomto turnaji navázat alespoň na stříbrnou medaili z roku 2013. Starší ze sourozenců František má již dvě zlaté medaile z těchto šampionátů a letos přestoupil do kategorie kadetů, ale i zde hodlá bojovat o to nejvyšší umístění. Pokud se mu to podaří, bude se moci pochlubit již třetím titulem mistra republiky. Ale cesta to nebude rozhodně snadná.

Oba chlapci již několik měsíců šest dní v týdnu tvrdě trénují a připravují se na domácí vrchol sezony. Absolvovali také s výběrem SCM Praha soustředění na Šumavě a úspěchu na republice obětovali nejen spoustu volného času, ale hlavně podstoupili spoustu dřiny. Doufejme, že jejich snaha bude odměněna. Bedřich Doležal ml., trenér Box clubu Jičín