Chlouba jičínského boxu, bratři Bradáčovi

02. 03. 2015 Box « zpět

Jičín - Sportovní příznivci, kteří pravidelně sledují sportovní rubriku, už byli seznámeni s dvěma zlatými úspěchy bratrů Tondy a Franty Bradáčových z Mistrovství České republiky školní mládeže a kadetů v boxu z Mostu (13.-15. 2.).

Dozvěděli se rovněž o průběhu jejich ringových bojů. Není ale na škodu připomenout přesný výčet jejich úspěchů. Zlatá medaile mladšího, třináctiletého, Tondy není jeho prvním ziskem. Loni vybojoval na mistrovství republiky školní mládeže a kadetů v Mělníku stříbro. Starší, patnáctiletý, Franta okusil, jak krásné je vystoupat na stupně vítězů, celkem 3x, a to 2x v přípravce a 1x v kadetech. To ovšem není zdaleka vše. Je držitelem dvou vítězných pohárů, tedy vítězem dvou mezinárodních turnajů z Litvy. Vítězné trofeje jej ověnčily pak ve dvou mezinárodních turnajích v Polsku. Aby toho nebylo málo, tak na silně obsazeném mezinárodním turnaji v německém Stralsundu s těžkými soupeři vybojoval zlato, k tomu netřeba komentáře. Není pak ovšem divu, že mladší Tonda se snaží kráčet v bratrových šlépějích. Oba bratři František i Antonín Bradáčovi jsou věřící a za svou víru se nestydí. Doma jsou vedeni k pokoře. V oddílu pak trenéry Bedřichem Doležalem a Miroslavem Janďourkem k úctě k jakýmkoliv soupeřům. Budou-li oba stále kráčet touto cestou, nebojím se prohlásit, dosáhnou ještě vyšších met.

Osobně s trenéry a členy boxerského klubu Jičín jim přejeme z celého srdce ještě mnoho vítězných zápasů v domácím, a především pak mezinárodním ringu. Bedřich Doležal, prezident BC Jičín