Jičínská cykloliga klepe na dveře

07. 04. 2015 Cyklistika « zpět

Jičín - Cyklistická sezona je již za dveřmi, a tak nezahálí místní pořadatelé. Za podpory oddílů Cyklo ski J. Žitník a SSC Železný Brod, a především jejich příznivců pod vedením Martiny Hrdinové je připraven pro všechny cyklistické nadšence již 16. ročník Jičínské cykloligy, což je seriál silničních časovek v okolí Jičína určený pro nejširší cyklistickou veřejnost.

Stejně jako v předchozích letech se bude bojovat nejen o dílčí prvenství, ale také o body do celkového pořadí. Boduje vždy prvních 50 závodníků. Celkem se pojede osm závodů, které určí konečné pořadí, přičemž dva nejhorší výsledky se pak škrtají. Bojuje se i o prvenství v jednotlivých kategoriích - dorost (10-16 let), muži I. (17-39 let), muži II. (40-49 let), senioři (50 a více let), dorostenky (10-16 let) a ženy (17 a více let).

Startuje se vždy ve středu od 17.30, přihlásit se je možné 30 minut před začátkem závodu v místě startu. Jedinou podmínkou startu je cyklistická přilba. Startovné zůstává stejné jako v loňském roce, 50 Kč. Celkový vítěz získá pohár a stejně jako další nejlepší hodnotné věcné ceny. Výsledky a propozice jednotlivých závodů budou pravidelně zveřejňovány na nových internetových stránkách www.jcl.wbs.cz, kde je například i kompletní archiv výsledků ze všech patnácti uskutečněných ročníků a další zajímavosti jako traťové rekordy a další statistiky i fotografie. (jk)

Program seriálu: 13. 5. - Lochov, 27. 5. - Prachov, 10. 6. - Pleskoty, 24. 6. - Bukvice, 8. 7. - Vidochov, 22. 7. - Košov, 5. 8. - Klepanda a finále letošní tour se bude konat 19. 8. v závodě s hromadným startem na Tábor.

Prohlédnout stránky Jičínské cykloligy