Poslední květnová sobota bude plná pohybu a zábavy

26. 05. 2015 Cyklistika « zpět

Jičín - Květnový den D pro příznivce horských kol, běhu a pohybu vůbec v Jičíně je tu. Pod heslem Pojeď - poběž - pomáhej se mohou zapojit všichni, navíc tím podpoří handicapované děti z centra Apropo Jičín a tricyklisty ze SPASTIC SPORT Praha.

V sobotu 30. května se uskuteční jubilejní 10. ročník půlmaratonu horských kol WEBER Jičínská 50. Chybět nebudou ani "Pohádkové" závody pro děti, a to od těch nejmenších na odstrkovadlech. Bohatý doprovodný program nabídne projekci na obří LED obrazovce a letos nově také spoustu dalších zajímavostí jako vystoupení mažoretek, taneční skupiny, chození po "laně" či oblíbené malování na obličej. Centrum veškerého dění bude soustředěno na Lidickém náměstí. Podrobnosti na www.jicinska50.cz.

Novinkou sobotního programu bude podvečerní městský běh historickým centrem Jičína WEBER Cityrun Jičín 2015. Podpořit tuto významnou sportovní událost přijede i česká atletická legenda Jarmila Kratochvílová. Hodně atraktivní bude netradiční kategorie běhu muž+žena na 10 km, v níž musí oba doběhnout společně. Kdo koho bude brzdit? Hlavním mottem dne je však společná zábava v pohybu.

Další informace na www.cityrunjicin.cz. Hlavní cenou v tombole bude bezplatné půjčení osobního vozu Škoda na celý týden. (jk)