Dan Polman vyhrál v Moravské Třebové

03. 08. 2015 Cyklistika « zpět

Nová Paka - Packý biker Dan Polman, závodící za tým lidé&HORY Duratec, neodpočívá ani o prázdninách. Nejprve potvrdil, že již ze sebe setřásl únavu z projektu ...okolo Česka, a druhou červencovou sobotu přivezl ze závodu Přes tři vrchy Vysočiny stříbrnou medaili, když skončil druhý ve své kategorii za vrchlabským Markem Müllerem, a v celkové klasifikaci bez rozdílu kategorií vybojoval mezi dvoustovkou bikerů výborné šesté místo.

Svoji výbornou formu potvrdil poslední červencovou sobotu v Moravské Třebové na 11. ročníku Moravskotřebovského cyklomaratonu. Kopcovitý terén obklopující toto krásné historické město packému bikerovi, vytrénovanému v Alpách a na českých kopcích, velice svědčí. Tým cyklistických nadšenců z Bredy Sportu odvedl skvělou práci a obě hlavní tratě na 50 a 80 km byly skvěle připravené a značené. Zatímco se místní rodáci Roman Kreuziger a Leopold König chystali na náročnou předposlední etapu Tour de France, zazněl v Moravské Třebové startovní výstřel pro peloton na širokých pneumatikách. S delší tratí, na kterou se vydalo 45 závodníků, si nejlépe poradil Petr Pospíšil (GHOST Mitas racing team). Na padesátce mezi 112 bikery bojovala až do samotného konce trojice nejlepších. Ve spurtu, kde si to rozdali již pouze dva, měl víc síly Pačák Dan Polman, závodící za tým lidé&HORY Duratec, když porazil o šířku pneumatiky Pavla Jiráska (Giant Pítrs Bikes). Dan Polman tak potvrdil svoji výbornou formu, kterou si přivezl ze závodu Přes tři vrchy Vysočiny.

"Po hodně těžkých dlouhých maratonech a projektu ...okolo Česka jsem cítil, že je na čase trochu zvolnit, a tak jsem se rozhodl objet dvě padesátky a mezi to i zařadit víkendy bez závodů. Jsou to rychlé závody okolo dvou hodin, které mi sice moc nesedí, ale zároveň jsou i dobrým tréninkem pro intenzitu. V Moravské Třebové jsem vyhrál spurt, což u mě není moc obvyklé. Jsem rád, že to dopadlo, protože jsem celý závod odtáhl a nikdo mě moc nestřídal," sdělil po závodě spokojený Dan Polman. (bas)

Výsledky 50 km: 1. Daniel Polman (lidé&HORY Duratec) 1:54:25, 2. Pavel Jirásek (Giant Pítrs Bikes) 1:54:25, 3. Ruslan Fedák (Brno) 1:55:02, 4. Šimon Potůček (Favorit Brno) 1:59:23, 5. Ondřej Kadlec (Bikecentrum) 1:59:33, 6. Miroslav Kadrman (Prestige Cycling Team) 2:01:03.