Lukáš Kunt druhý na mezinárodním etapovém závodě UCI 2.1. v Srbsku

25. 08. 2015 Cyklistika « zpět

Jičín - Skvělý úspěch české juniorské cyklistiky zaznamenal o víkendu Lukáš Kunt (REMERX MERIDA TEAM Kolín), když se jako člen silničního juniorského reprezentačního týmu zúčastnil 44. ročníku etapového závodu Olympic Hopes - Belgrade Trophy Milan Panic, který je zařazen do kategorie UCI 2.1 (nejvýše hodnocené etapové závody v kalendáři Mezinárodní cyklistické unie).

V sobotní etapě si dojel pro 3. místo s minimální ztrátou na druhého, domácího srbského reprezentanta Catovice. V nedělní etapě potvrdil sobotní výsledek a po skvělém výkonu dojel čtvrtý v druhé etapě, když do té doby druhého Catovice nechal daleko za sebou. Tímto výkonem si vybojoval celkově druhou příčku a postaral se tak o největší přísun UCI bodů pro Českou juniorskou reprezentaci. Kunt si druhým místem vyjel 82 bodů a dle hodnocení ProCyclingStats se dostal v hodnocení UCI jako jediný z českých závodníků do první stovky.

"Byl to těžký závod, po první etapě jsem se snažil posunout dopředu a nakonec se to povedlo a je to zatím můj největší úspěch v silniční cyklistice. Teď mě čeká na začátku září etapový závod ve Švýcarsku." (rmk)