Vendula Kuntová úspěšně na šampionátu v Andoře

08. 09. 2015 Cyklistika « zpět

Jičín - Vrchol sezony má za sebou jičínská bikerka Vendula Kuntová (REMERX MERIDA TEAM Kolín). Na právě skončeném Mistrovství světa v MTB v Andoře absolvovala dva závody.

V úvodním závodě XCE (sprint eliminátor) v kategorii ženy elite postoupila z kvalifikace do rozjížděk. Hned v té první skončila po boji na 3. místě a celkově tak obsadila vynikající 12. místo.

"Jela jsem s vítězkou kvalifikace, ale rozhodně jsem jí nechtěla nechat nic zadarmo. Po startu jsme byly nastejno, pak mě skřípla ke hrazení a rázem byly holky fuč. Já jsem ale spokojená, mým hlavním cílem bylo projít z kvalifikace, dvanácté místo je příjemný bonus," uvedla jičínská bikerka v cíli.

V pátek se Vendula postavila na start závodu cross-country v kategorii ženy U23. Počasí spolu s pořadateli udělalo své, a tak se závod, který má mít doporučenou délku hodinu a 15 minut, protáhl na téměř dvě hodiny jízdy v prudkém dešti. Teploměr ukazoval 10 °C a trať se změnila v bahenní tobogan.

Vendula se po kolizi s pomalejší závodnicí na startu postupně propracovala až na 24. místo. "Závod byl i kvůli počasí hodně náročný. Ze startu to byla trochu strkanice a pak jsem začala sjíždět jednu závodnici po druhé. S konečným 24. místem jsem velice spokojená. Už samotná nominace na MS byla pro mě úspěchem. Za rok již budu závodit za ženy elite a MS je u nás v Novém Městě na Moravě a to je pro mne veliká výzva. Čeká mě teď ještě pár MTB závodů a chci jet několik závodů Českého poháru v cyklokrosu," řekla Vendula po závodě. (rmk)