Polman s Kubínem vyhráli noční závod Ratajské bludičky

29. 09. 2015 Cyklistika « zpět

Hlinsko - V Hlinsku letos uspořádali již 15. ročník tradičního MTB závodu Hlinecká 30, ovšem v netradičním pojetí. Pod názvem Ratajské bludičky probíhaly závody ve tmě a navíc bikeři závodili ve dvojicích.

Velmi atraktivní desetikilometrový okruh vedoucí místními lesy a po loukách běžeckého areálu Rataje absolvovali bikeři třikrát. Nejlépe z jednadvaceti odstartovaných dvojic se dokázala vyrovnat s podmínkami tohoto neobvyklého nočního MTB závodu packo-jičínská dvojice Daniel Polman a Pavel Kubín, soutěžící za tým lidé&HORY Duratec, a závod po zásluze vyhrála.

"Ještě ke konci prvního kola se s náskokem necelých 20 sekund před námi pohybovali Milan Fajt a Miroslav Ptáček z týmu Sport Club Calabrone, které však postihl defekt a nakonec dojeli třetí. Boj o přední pozici nevzdávali ani Pavel Svoboda a Luboš Němec z týmu Vokolek-Cycling-Team, kteří hnali své bajky za kužely světel značnou rychlostí a z Hlinska si odvezli zasloužené stříbro. Dojmy spokojených účastníků závodu potvrzovaly příslib pořadatelů - jednalo se skutečně o něco originálního a nevšedního. A každé zpestření na konci dlouhé sezony se počítá," rozdělil se o své zážitky ze závodu Dan Polman. (po)