ČP v cyklokrosu zahájila Kuntová sedmým místem

05. 10. 2015 Cyklistika « zpět

Jičín - V pondělí 28. září byl prvním závodem zahájen Český pohár v cyklokrosu, který hostilo středočeské město Slaný. Závod se jel jako kategorie UCI C1, což přilákalo na start velké množství zahraničních závodníků.

Jičínská bikerka Vendula Kuntová se tak postavila na start vedle několikanásobné mistryně světa Hanky Kupfernaglové, Nadji Heigel z Rakouska nebo české stálice Pavly Havlíkové. A závod se jí vydařil, když si po bojovném výkonu dojela pro sedmé místo. "Cítila jsem se kolo od kola lépe, je to můj první start v cyklokrosu a musím se ještě dostat do tempa, ale jsem spokojená," řekla v cíli Vendula.

Její bratr Lukáš Kunt "přes noc zestárl" a po juniorských závodech v sobotu a v neděli se v pondělí postavil na start v elitní kategorii mužů. Přestože jako začínající v této kategorii stál na startovní čáře až na konci závodního pole, podařilo se mu postupně dostat se dopředu až na úroveň 20. místa. Pak si prošel menší krizí a v cíli byl klasifikován na 30. místě. "Start v této kategorii je úplně jiný level, vše je daleko rychlejší. Jelo se mi docela dobře, ale po 40 minutách mě normálně 'vysekalo' a propadl jsem se asi o 10 pozic. Ale jsem fakt spokojený, po dvou závodech o víkendu a startu ze zadní pozice to byl dobrý závod," uvedl v cíli Lukáš. (rmk)