Boxeři Jičína zahájili novou sezonu

13. 10. 2015 Box foto: 1 « zpět

Jičín - Nová sezona začala jičínským boxerům opravdu zostra.

Hned na začátku září byl povolán Martin Stehlík (56 kg) do reprezentace na mezinárodní turnaj GP Ústí nad Labem. Martin zde ve velmi vyrovnaném zápase těsně podlehl na body maďarskému soupeři a turnaj pro něj skončil hned v úvodu. Martin se na turnaj nemohl bohužel stoprocentně připravit, protože pozvánka reprezentovat přišla poměrně pozdě, ale i tak to byla pro svěřence jičínského boxu obrovská čest a pocta bojovat na největším mezinárodním turnaji v České republice!

Začátkem září do ringu vlétl taky patnáctiletý Franta Bradáč (52 kg). A to hned největším turnajem ve své dosavadní kariéře. Společně s výpravou reprezentace kadetů odletěl na mistrovství světa do ruského Petrohradu. Všichni netrpělivě očekávali, jakého soupeře mu přidělí los. Ten mu přisoudil přijatelného boxera z Maroka. Jak se však později ukázalo, tak borec z Afriky byl vyrovnaným soupeřem a v konečném bodování u rozhodčích nakonec i na body zvítězil. Pro všechny to bylo velké zklamání, ale Fanda v ringu odevzdal vše. Za svůj výkon se nemusí stydět, boxerský život jde dál a jičínský talent si na svoje první vítězství na velikém turnaji musí ještě počkat. Malou náplastí na nevydařený světový šampionát mu bylo pár dní po návratu vítězství na domácím mezinárodním turnaji v Sokolově. František zde ve finále Sokolské uhelné porazil jednoznačně na body bronzového z Mistrovství Evropy kadetů Maďara Otu Lakatoše! Je tedy vidět, že na velký mezinárodní box výkonnost má. Jednou se to zlomí a tu placku přiveze.

Jako další se v úvodu sezony představil i jeho bratr třináctiletý Tonda. Ten si letos na jaře po zisku premiérového titulu mistra republiky v kategorii školní mládeže přivodil zranění ramene. Několik měsíců neboxoval, ale přes léto se dostal opět do slibné formy. Zvítězil v utkání Národní ligy boxu v Dřetovicích a poté odjel na soustředění reprezentace do Prostějova. Odtud se všichni přesunuli na turnaj do Německa, kde Tonda v úvodním zápase s přehledem porazil domácího reprezentanta. V utkání si však obnovil zranění. Do dalších bojů už tedy nenastoupil a v současné době si opět léčí bolavé rameno. Věříme, že se brzy uzdraví a bude se moct stejně jako jeho bratr František začít připravovat na Mistrovství České republiky kadetů a školní mládeže, které bude pořádat domácí oddíl BC Jičín v únoru 2016 v Masarykově divadle v Jičíně.

Vrcholem letošní boxerské sezony bude jako každý rok Mistrovství České republiky mužů a žen. Turnaj se bude konat 26.-28. listopadu ve Znojmě. Z řad jičínským boxerů se již tvrdě připravují Martin Stehlík, Jakub Chval, Jan Meiszár, Josef Pavliš a Lukáš Styblík.

Pozvánka: Dne 30. října od 19.00 v Nové Pace pořádá jičínský odchovanec a stále aktivní boxer Jakub Chval spolu s Martinem Lavickým Gala večer boxu pod názvem BOXING NIGHT. Zde se představí většina jičínských boxerů a další vynikající borci z celé České republiky! Srdečně zveme všechny příznivce tohoto tvrdého chlapského sportu. Bedřich Doležal ml., trenér BC Jičín

František Bradáč po zápase se soupeřem z Německa. Foto: Petr Sušil

foto