Jičínský oddíl bude pořádat mistrovství republiky v boxu

15. 12. 2015 Box « zpět

Jičín - Jsou tomu přesně dva roky, kdy jičínský klub boxu pořádal Mistrovství České republiky v boxu můžu a žen. V domácím prostředí se borcům Jičína sice zlato získat nepodařilo, ale dvě stříbrné a dvě bronzové medaile v seniorské kategorii byly i tak velkým úspěchem.

Tentokrát byl jičínský oddíl boxu pověřen uspořádat MČR kadetů a školní mládeže. Mistrovství se uskuteční od 11. do 13. března 2016. Jedná se o dvě věkové kategorie, kdy nejstarším borcům může být na tomto turnaji maximálně 16 let.

Domácí oddíl bude mít v obou kategoriích dvě žhavá želízka v ohni. Přesněji řečeno Františka a Antonína Bradáče. Oba zde na tomto turnaji budou obhajovat zlaté medaile z letošního roku. Franta bude bojovat již o své čtvrté zlato a Tonda by také určitě rád ke svému stříbru a zlatu přidal nejcennější kov.

V přípravě na republiku jsou další boxeři jako Šimon Klička nebo Tadeáš Horčička, kteří sice ještě nemají tolik zkušeností, ale několik zápasů již mají odboxováno a mohou překvapit a jistě se o nějakou tu placku také poperou. Kluci mají talent a vůli, a pokud ještě přidají a zaberou v tréninku, tak nebudou rozhodně bez šance.

V listopadu letošního roku se také uskutečnilo MČR mužů a žen ve Znojmě. Jičínská výprava pod vedením trenérů Bedřicha Doležala a Miroslava Janďourka odtud přivezla dvě bronzové medaile. O ty se zasloužili Martin Stehlík (56 kg) a Jakub Chval (60 kg). Pro oba to byla již několikátá medaile z těchto velkých turnajů a již poněkolikáté potvrdili, že ve svých vahách patří v České republice k absolutní špičce. Bedřich Doležal, trenér Box clubu Jičín